طبع پیازچه، خواص و مضرات آن
فهرست عناوین
Toggleمعرفی پیازچه
پیازچه از سبزیجات تقریبا ثابت در در بین سبزی خوردن است و به همراه پیاز، جزئی ثابت از مواد غذایی مورد نیاز روزانه محسوب می شود، در واقع کمتر غذایی هست که برای تهیه و خوش طمع شدن آن نیاز به پیاز و پیازچه نباشد.
پیازچهها در واقع همان پیازی است که قبل از رسیدن کامل، برداشت شده است.
طعم پیازچه نسبت به پیاز ملایمتر و تراکم مواد مغذی در پیازچهها بیشتر است.
خواص پیازچه بسیار شبیه به خواص پیاز و البته تا حدودی خواص تره است، همچنین خاصیت ضد میکروب، ضد سرطان، ضد چربی، ضد فشار خون و ضد التهاب دارد.
فرق پیاز و پیازچه
پیاز از نظر اندازه از پیازچه بزرگ تر بوده و ساقه ای ندارد اما پیازچه اندازه ی کوچکتری دارد و به یک ساقه سبز رنگ متصل است.
پیاز طعم تند و تیزی دارد اما پیازچه دارای طعم شیرین تر و ملایم تری است.
فرق پیازچه و تره فرنگی
پیازچه از نظر اندازه نسبت به تره فرنگی کوچکتر بوده و طعم تندی دارد، تره فرنگی از نظر اندازه نسبت به پیازچه بزرگتر است و طعم شیرین تر و ملایم تری دارد.
کلاهک سفید سر پیازچه مانند پیاز دارای لایه های در هم تنیده است اما کلاهک سفید سر تره فرنگی لایه های زیادی ندارد.
برگ های پیازچه لوله ای شکل ولی برگ های تره فرنگی صاف و مثل تره هستند.
طبع پیازچه چگونه است؟
برای معتدل شدن طبع پیازچه، میتوانید آن را بپزید. شدت گرمی پیازچه با پختن آن کم میشود. البته که پیازچه خام خواص بیشتری دارد و بهتر است این ماده غذایی را به صورت تازه مصرف کنید.
چه چیزهایی را بهتر است با پیازچه بخوریم؟
اگر علاقهمندید که پیازچه همیشه به عنوان سبزی خوردن سر سفره باشد، پیشنهاد ما این است که ماست، دوغ یا خیار را سر سفره خود داشته باشید. با این کار میتوانید هم از خواص پیازچه بهرهمند شوید و هم نگرانی از بابت مشکلساز شدن طبع گرم پیازچه نخواهید داشت.
خواص پیازچه
- کمک به لخته شدن سریع خون
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- کاهش کلسترول بد خون و افزایش سلامت قلب
- افزایش استحکام استخوانها
- بهبود قدرت بینایی و درمان بیماریهای چشمی
- درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
- بهبود عملکرد دستگاه گوارش
- کاهش التهابات بدن
- درمان کمخونی
- تنظیم فشارخون
- بهبود رشد جنین در بارداری
- پیشگیری از پیری پوست
- درمان آکنه
- درمان زخم
- کاهش سردرد
- درمان ناتوانی جنسی
مصرف پیازچه تاثیری چشمگیر در جلوگیری و کاهش چربی، قند و فشار خون دارد و به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدان در پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ موثر است.
دشمن سرطان
پیازچه در واقع از بدن در برابر ابتلا به سرطان پاسداری می کند که این خاصیت ناشی از فیبری موسوم به اینولین است، که در این ماده سودمند قرار دارد. مطالعات نشان داده اند که اینولین مانع آسیب به DNA و درنتیجه به وجود آمدن هرگونه جهش می شود . پیازچه همچنین دارای ماده دیگری به نام الیسین می باشد که رادیکال های آزاد بدن را خنثی می کند و از وقوع سرطان ممانعت به عمل می آورد .
بهبود و سلامت قلب
خاصیت دیگر آن کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و افزایش سلامتی قلب و عروق می باشد. فلاونوئیدهایی که پیازچه ها دارد، به تنظیم فشار خون و متعادل شدن سطح کلسترول بدن کمک می کنند. افزون بر این ها، به بازشدن عروق بسته و برگشت مجدد جریان طبیعی خون کمک شایانی می کنند. پیازچه ها همچنین، دارای فولیک اسید هستند که نقش مهمی در کاهش حمله و سکته قلبی ایفا می کند .
محافظت از مادرهای باردار و نوزادان
به دلیل حضور مقادیر شایان توجه فولیک اسید در این ماده ارزشمند، اخذ آن، یک حاملگی صحیح و سلامتی را برای مادران باردار به ارمغان می آورد. فولیک اسید باعث جلوگیری از نقص های مادرزادی و همچنین پیش برد درست روند رشد جنین خواهد شد. پیازچه همچنین سبب پیش برد حرکت های دستگاه گوارش و بنابراین باعث جلوگیری از یبوست، چه در نوزادان و چه در بزرگسالان خواهد شد .
تنظیم کلسترول خون
از دیگر خواص پیازچه، تنظیم کردن میزان کلسترول خون است. همانطور که قبلاً اشاره شد، پیازچه حاوی ماده ای به نام الیسین می باشد. این ماده، آنزیمی را که در کبد مسئول ساخت کلسترول است، مهار می کند. همچنین باعث پایین آوردن سطح کلسترول بد خون خواهد شد .
تقویت سوخت و ساز بدن
پیازچه به طور طبیعی متابولیسم را افزایش می دهد. پیازچه این عمل را با بالا بردن سطح سوخت کالری، و در نتیجه در اختیار قرار دادن مقدار کافی انرژی برای بدن، انجام می دهد. اینولین موجود در آن به عنوان پروبیوتیک، با متعادل کردن جمعیت باکتری های مفید غشای مخاطی روده، سبب کاهش خطر ابتلا به چاقی می شود .
بهبود وضعیت روده
از خواص این ماده ارزشمند، بهبود سلامتی روده می باشد. پروبیوتیک های موجود در پیازچه، باعث جذب مرتب و متناسب مواد غذایی خواهند شد. آن ها همچنین مواد زائد را پاکسازی می کنند که متعاقب آن خطر التهاب روده کاهش می یابد. با ارتقای سطح سلامت روده، خطر ابتلا به سندرم Leaky Gut را کم می کند .
درمان سریع زخم
ترکیبات گوگرد موجود در پیازچه و همچنیی خواص ضد میکروبی قوی که دارد به بهبود سریع تر زخم کمک کرده و احتمال عفونت را کاهش می دهد.
خواص پیازچه برای زیبایی مو
تقویت و افزایش رشد مو
مقادیر بالای ترکیبات گوگردی موجود در پیازچه با افزایش تولید کلاژن باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.
درمان شوره سر
پیازچه دارای خواص ضد میکروبی قوی است که به درمان شوره سر کمک می کند.
درمان شپش سر
گوگرد موجود در پیازچه برای درمان شپش سر مفید می باشد.
جنین و زنان باردار
پیازچه در طب سنتی برای درمان ادم و تورم پا ها به ویژه در دوران بارداری استفاده می شود. پیازچه به دلیل مقادیر بالای گوگرد و کورستین دارای خواص ضد التهابی بوده و به دفع آب اضافی بدن و کاهش ورم پاها کمک می کند.
مقادیر بالای اسید فولیک موجود در پیازچه خطر ابتلا به نقص لوله عصبی در جنین را کاهش می دهد.
ویتامین B3 موجود در پیازچه به بهبود رشد جنین در دوران بارداری کمک می کند.
مقادیر بالای ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در پیازچه به تقویت سیستم ایمنی بدن زنان باردار کمک می کند.
فیبر موجود در پیازچه به بهبود حرکات روده کمک کرده و از ابتلا به یبوست در دوران بارداری پیشگیری می کند.
زنان در دوران شیردهی بهتر است از مصرف پیازچه اجتناب کنند، چون ممکن است باعث ایجاد نفخ در نوزاد آن ها شود.
لاغری و کاهش وزن
پیازچه یکی از سبزیجات کم کالری است و به دلیل مقادیر بالای فیبر که دارد با کاهش اشتها از پرخوری جلوگیری کرده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند. علاوه بر این فیبر موجود در پیازچه با پاک سازی روده ها به کاهش چربی شکم کمک می کند.
برخی مطالعات نشان داده اند که پیازچه همچنین ممکن است بیان ژن های خاصی را که در چاقی دخیل هستند، تغییر دهد.
یک مطالعه ی در سال ۲۰۱۱ در کره نشان داد، افرادی که به مدت ۶ هفته از پیازچه در رژیم غذایی خود استفاده کرده اند، سلول های چربی در آن ها کاهش یافته و سطح پروتئین خاصی که در تجزیه چربی کمک می کند، افزایش یافته بود.
تاثیر پیازچه در درمان سرماخوردگی
برخی تحقیقات نشان داده اند که پیازچه به دلیل مقادیر بالای ویتامین C موجود در آن می تواند، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و خطر ابتلا به سرماخوردگی، آنفلونزا و بیماری های عفونی را کاهش دهد.
علاوه بر این پیازچه به دلیل خواص ضد باکتری و ضد ویروسی که دارد، خطر ابتلا به بیماری های تنفسی مانند برونشیت و ذات الریه را کاهش می دهد.
گیاه شناسی پیازچه
پیازچههای واقعی، بومی سیبری هستند و غده تولید نمیکنند و قسمت خوراکی آنها در برگ به ویژه قسمت سفید انتهایی برگها قرار گرفته است.
پیازچهها، پیازهایی جوان هستند که قبل از رسیدن برداشت شده اند و از نظر گیاه شناسی گیاهانی دائمی هستند یعنی چند فصل رشد مداوم میتوانند زنده مانده و گل دهند.
ارزش غذایی پیازچه
پیازچه منبع بسیار خوب ویتامین ث، کروم، فیبر غذایی و منبع خوبی برای منگنز، مولیبدن، ویتامین ب. ۶، اسید فولیک، پتاسیم و فسفر است.
از دیگر مواد اصلی و موثر موجود در پیازچه ترکیبات سولفیدی شامل سیستئین، سولفوکسید و فلاونوئیدها، ساپونینها و ایزوتیوسیاناتها است.
مضرات پیازچه (موارد احتیاطی و منع مصرف)
از مصرف پیازچههای پوست کنده و مانده خودداری کنید چرا که پیازچه نیز همانند پیاز میکروبهای موجود در محیط را به سرعت جذب میکند.
افراد مبتلا به بیماری پفیگوس بهتر است از خوردن پیاز و پیازچه و هم خانوادههای آن نظیر سیر، تره و تربچه خودداری کنند.
در مورد طبخ پیازچه توصیه می شود برای بهره گیری بیشتر از خواص پیازچه، از سرخ کردن زیاد آن پرهیز کنید.
به طور کلی پیاز و پیازچه، چون دارای طبع گرم است و زیاده روی در مصرف آن برای افراد با طبع گرم مضر است و موجب فراموشی و سردرد میشود.
چگونه از پیازچه استفاده کنیم؟
پیازچه طعمی ملایم دارد و به عنوان یک سبزی چند منظوره در غذاهای مختلف استفاده می شود.
هر دو قسمت حبابی شکل سفید رنگ و رشتههای سبز رنگ پیازچه قابل مصرف میباشند.
پیازچه را میتوان به صورت خام همراه با سبزی خوردن مصرف نمود یا این که آن را به صورت خام در کنار خوراکهای مرغ و گوشت به صورت تزئین زیبایی قرار داد و البته همراه با غذا آن را خورد!
ارسال در واتساپ ارسال در تلگرام
تبلیغات متنی
خواص میوه ها و گیاهان
مطالب مرتبط
آرشیو ماهیانه
- فروردین ۱۴۰۳
- اسفند ۱۴۰۲
- بهمن ۱۴۰۲
- دی ۱۴۰۲
- آذر ۱۴۰۲
- آبان ۱۴۰۲
- مهر ۱۴۰۲
- شهریور ۱۴۰۲
- مرداد ۱۴۰۲
- تیر ۱۴۰۲
- خرداد ۱۴۰۲
- اردیبهشت ۱۴۰۲
- فروردین ۱۴۰۲
- اسفند ۱۴۰۱
- بهمن ۱۴۰۱
- دی ۱۴۰۱
- آذر ۱۴۰۱
- آبان ۱۴۰۱
- مهر ۱۴۰۱
- شهریور ۱۴۰۱
- مرداد ۱۴۰۱
- تیر ۱۴۰۱
- خرداد ۱۴۰۱
- اردیبهشت ۱۴۰۱
- فروردین ۱۴۰۱
- اسفند ۱۴۰۰
- بهمن ۱۴۰۰
- دی ۱۴۰۰
- آذر ۱۴۰۰
- آبان ۱۴۰۰
- مهر ۱۴۰۰
- شهریور ۱۴۰۰
- مرداد ۱۴۰۰
- تیر ۱۴۰۰
- خرداد ۱۴۰۰
- اردیبهشت ۱۴۰۰
- فروردین ۱۴۰۰
- اسفند ۱۳۹۹
- بهمن ۱۳۹۹
- دی ۱۳۹۹
- آذر ۱۳۹۹
- آبان ۱۳۹۹
- مهر ۱۳۹۹
- شهریور ۱۳۹۹
- مرداد ۱۳۹۹
- تیر ۱۳۹۹
- خرداد ۱۳۹۹
- اردیبهشت ۱۳۹۹
- فروردین ۱۳۹۹
- اسفند ۱۳۹۸
- بهمن ۱۳۹۸
- دی ۱۳۹۸
- آذر ۱۳۹۸
- آبان ۱۳۹۸
- مهر ۱۳۹۸
- شهریور ۱۳۹۸
- مرداد ۱۳۹۸
- تیر ۱۳۹۸
- خرداد ۱۳۹۸
- اردیبهشت ۱۳۹۸
- فروردین ۱۳۹۸
- اسفند ۱۳۹۷
- بهمن ۱۳۹۷
- دی ۱۳۹۷
- آذر ۱۳۹۷
- آبان ۱۳۹۷
- مهر ۱۳۹۷
- شهریور ۱۳۹۷
- مرداد ۱۳۹۷
- تیر ۱۳۹۷
- خرداد ۱۳۹۷
- اردیبهشت ۱۳۹۷
- فروردین ۱۳۹۷
- اسفند ۱۳۹۶
- بهمن ۱۳۹۶
- دی ۱۳۹۶
- آذر ۱۳۹۶
- آبان ۱۳۹۶
- مهر ۱۳۹۶
- شهریور ۱۳۹۶
- مرداد ۱۳۹۶
- تیر ۱۳۹۶
- خرداد ۱۳۹۶
- اردیبهشت ۱۳۹۶
- فروردین ۱۳۹۶
- اسفند ۱۳۹۵
- بهمن ۱۳۹۵
- دی ۱۳۹۵
- آذر ۱۳۹۵
- آبان ۱۳۹۵