اهمیت مصرف مداوم غلات
غلات گیاهانی از خانواده گندمیان هستند که به دلیل برخورداری ازفیبرهای غذایی، نشاسته مقاوم، پلیفنولها و آنتیاکسیدانها توصیه میشود سهم آن در سبد غذایی افزایش یابد. غلات سبوسدار سالمتر ازغلات تصفیه شده هستند و فواید سلامتی بسیار زیادی دارند. مشخص شده است که یک رژیم غذایی مملو از غلات سبوسدار خطر ابتلا به چند بیماری از جمله بیماری قلبی، دیابت نوع دو، چاقی و برخی انواع سرطان را کاهش میدهد.غلات سبوسدار از جمله آرد گندم، جو دوسر، ذرت، برنج قهوهای حاوی سبوس مملو از فیبر، گیاهک مملو ازمواد مغذی و آندوسپرم نشاسته ای هستند که برای سلامتی انسان مفید هستند. این در حالی است که غلات تصفیه شده مانند آرد سفید، ویتامینها، مواد معدنی و فیبر خود را در زمان پردازش از دست میدهند. در ادامه به ویژگیهای این خوراکیها برای فعالیت ضد سرطانی اشاره شده است.
فیبر غذایی
تمام غلات سبوسدار حاوی فیبر غذایی هستند که به کاهش یبوست و مشکلات گوارشی کمک میکند. همچنین فیبرغذایی خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت و برخی سرطانها را کاهش میدهد و به انسان در کنترل وزن کمک میکند.
نشاسته مقاوم
نشاسته مقاوم یک نوع کربوهیدارت است که بدن آن را هضم نمیکند و در نتیجه میتواند به حفظ وزن بدن کمک کند. مطالعات نشان میدهد که نشاسته مقاوم به بدن کمک میکند تا در برابر سرطان روده بزرگ مقاومت کند.
پلیفنولها
پلی فنولهایی که در غلات سبوسدار وجود دارد شامل اسیدهای فنلی و فلاونوئیدها هستند. آنها نقش مهمی در حفظ سلامت و تندرستی انسان ایفا میکنند. شماری از مطالعات تحقیقاتی فواید پلی فنلها را در پیشگیری از سرطان نشان داده اند.
آنتیاکسیدانها
چند مطالعه تحقیقاتی نشان دادهاند که آنتیاکسیدانها میتوانند به پیشگیری از آسیب رادیکال آزاد که با سرطان ارتباط دارد، کمک کنند.خوراکیهای مملو از آنتیاکسیدانها طیف وسیعی از فواید سلامتی از جمله برای قلب، مغز و چشمها دارند. آنها همچنین میتوانند به آهسته کردن روند طبیعی پیری کمک کنند.
لیگانها
لیگانها یک گروه بزرگ از ترکیبات شیمیایی هستند که در خوراکیهای پایه گیاهی از جمله کنجد، تخم کدو تنبل، و برنج وجود دارند. مطالعات انجام شده از نقش لیگانها در پیشگیری از ابتلا به برخی سرطانها حکایت میکند.
ساپونینها
ساپونینها ترکیبات گیاهی هستند که به دلیل خواص ضد سرطانی آنها مورد مطالعه قرار میگیرند.
فیتیک اسید
فیتیک اسید در غلات و حبوبات وجود دارد و برای پیشگیری از سرطان بررسی در دست بررسی قرار دارد.
ارسال در واتساپ ارسال در تلگرام
بازدید: 1384
تبلیغات متنی
خواص میوه ها و گیاهان
مطالب مرتبط
آرشیو ماهیانه
- فروردین ۱۴۰۳
- اسفند ۱۴۰۲
- بهمن ۱۴۰۲
- دی ۱۴۰۲
- آذر ۱۴۰۲
- آبان ۱۴۰۲
- مهر ۱۴۰۲
- شهریور ۱۴۰۲
- مرداد ۱۴۰۲
- تیر ۱۴۰۲
- خرداد ۱۴۰۲
- اردیبهشت ۱۴۰۲
- فروردین ۱۴۰۲
- اسفند ۱۴۰۱
- بهمن ۱۴۰۱
- دی ۱۴۰۱
- آذر ۱۴۰۱
- آبان ۱۴۰۱
- مهر ۱۴۰۱
- شهریور ۱۴۰۱
- مرداد ۱۴۰۱
- تیر ۱۴۰۱
- خرداد ۱۴۰۱
- اردیبهشت ۱۴۰۱
- فروردین ۱۴۰۱
- اسفند ۱۴۰۰
- بهمن ۱۴۰۰
- دی ۱۴۰۰
- آذر ۱۴۰۰
- آبان ۱۴۰۰
- مهر ۱۴۰۰
- شهریور ۱۴۰۰
- مرداد ۱۴۰۰
- تیر ۱۴۰۰
- خرداد ۱۴۰۰
- اردیبهشت ۱۴۰۰
- فروردین ۱۴۰۰
- اسفند ۱۳۹۹
- بهمن ۱۳۹۹
- دی ۱۳۹۹
- آذر ۱۳۹۹
- آبان ۱۳۹۹
- مهر ۱۳۹۹
- شهریور ۱۳۹۹
- مرداد ۱۳۹۹
- تیر ۱۳۹۹
- خرداد ۱۳۹۹
- اردیبهشت ۱۳۹۹
- فروردین ۱۳۹۹
- اسفند ۱۳۹۸
- بهمن ۱۳۹۸
- دی ۱۳۹۸
- آذر ۱۳۹۸
- آبان ۱۳۹۸
- مهر ۱۳۹۸
- شهریور ۱۳۹۸
- مرداد ۱۳۹۸
- تیر ۱۳۹۸
- خرداد ۱۳۹۸
- اردیبهشت ۱۳۹۸
- فروردین ۱۳۹۸
- اسفند ۱۳۹۷
- بهمن ۱۳۹۷
- دی ۱۳۹۷
- آذر ۱۳۹۷
- آبان ۱۳۹۷
- مهر ۱۳۹۷
- شهریور ۱۳۹۷
- مرداد ۱۳۹۷
- تیر ۱۳۹۷
- خرداد ۱۳۹۷
- اردیبهشت ۱۳۹۷
- فروردین ۱۳۹۷
- اسفند ۱۳۹۶
- بهمن ۱۳۹۶
- دی ۱۳۹۶
- آذر ۱۳۹۶
- آبان ۱۳۹۶
- مهر ۱۳۹۶
- شهریور ۱۳۹۶
- مرداد ۱۳۹۶
- تیر ۱۳۹۶
- خرداد ۱۳۹۶
- اردیبهشت ۱۳۹۶
- فروردین ۱۳۹۶
- اسفند ۱۳۹۵
- بهمن ۱۳۹۵
- دی ۱۳۹۵
- آذر ۱۳۹۵
- آبان ۱۳۹۵