۶ ماده غذایی ضد پیری
رژیم غذایی می تواند در شکل گیری آسیب رادیکال های آزاد که موجب تغییر در عملکرد سلول می شوند، التهاب و جمعیت باکتری های روده نقش داشته باشد. رژیم غذایی بر طول تلومرها – پوشش های محافظ در انتهای کروموزوم ها – نیز موثر است. این عوامل می توانند بر بیماری هایی مانند دیابت نوع ۲، سکته مغزی، بیماری قلبی، فشار خون بالا، اختلالات تنفسی، زوال ادراکی، و عفونت تاثیرگذار باشند.
دانشمندان و کارشناسان بسیاری در تلاش هستند تا زیست شناسی پیری را در راستای به تاخیر انداختن آغاز بیماری های مرتبط با افزایش سن هدف قرار دهند و بر سال های سالم، فعال و مولد طول عمر انسان اضافه کنند.
اگرچه دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم بسیار مهم است، پژوهش های صورت گرفته نشان داده اند که استفاده از مواد غذایی ضد پیری خاص ممکن است هرچه بیشتر شما را تقویت کنند. در ادامه با چند نمونه از این دست بیشتر آشنا می شویم.
لوبیا
لوبیاها سرشار از پروتئین، فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی، و پلی فنول های گیاهی هستند که فواید محافظتی، به ویژه برای قلب دارند. مطالعه ای که در نشریه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، نشان داد که مصرف چهار وعده نصف فنجان لوبیا، نخود فرنگی، عدس، یا توفو در هفته با کاهش ۱۴ درصدی خطر مرگ ناشی از ایسکمیک قلب (هنگامی که شریان های قلب مسدود می شوند) مرتبط است. لوبیا منبع خوبی برای فیبر محلول نیز است که به کاهش سطوح کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید کمک می کند.
فلفل تند
اگر مشکلی در تحمل مزه تند فلفل نداشته باشید، این ماده غذایی خوبی برای قلب و دور کمر شما محسوب می شود. مطالعه ای که در نشریه PLOS One منتشر شد، نشان داد، افرادی که به طور منظم فلفل های چیلی قرمز تند مصرف می کردند ۱۳ درصد احتمال کمتری داشت مرگ به هر دلیلی را طی یک بازه زمانی ۱۹ ساله در مقایسه با افرادی که فلفل مصرف نمی کردند، تجربه کنند.
کپسایسین که عامل مزه تند فلفل است، می تواند به بهبود جریان خون، تقویت سوخت و ساز، و محافظت در برابر باکتری هایی که با التهاب و بیماری ها پیوند خورده اند، کمک کند.
التهاب از عوامل کلیدی در بیماری هایی مانند آرتریت روماتوئید، بیماری قلبی، بیماری التهابی روده، دیابت نوع ۲، سرطان، و بسیاری موارد دیگر محسوب می شود. بسیاری از مواد غذایی گیاهی دارای مواد شیمیایی گیاهی هستند که واکنش التهابی را در سطح سلولی کاهش می دهند.
افزون بر چیلی های سبز و قرمز، انواع دیگر فلفل تند مانند کاین، هالاپینیو، و تاباسکو نیز حاوی سطوح بالایی از کپسایسین هستند. فلفل های شیرین محتوای کپسایسین کمتری دارند.
مغزهای خوراکی
پژوهش های صورت گرفته نشان داده اند که مغزهای خوراکی بسته های کوچکی از مواد مغذی و سالم هستند. به عنوان مثال، طی مطالعه ای که در نشریه New England Journal of Medicine منتشر شد، تعداد ۱۲۰ هزار مرد و زن به مدت ۳۰ سال زیر نظر قرار گرفتند. شرکت کنندگانی که روزانه حداقل یک اونس (۲۸ گرم) مغزهای خوراکی (حدود ۲۳ بادام، ۱۸ بادام هندی، ۱۲ ماکادمیا، یا ۱۴ نیمه گردو) مصرف می کردند با کاهش ۲۰ درصدی خطر مرگ در نتیجه بیماری های مختلف – به ویژه سرطان، بیماری قلبی، و مشکلات تنفسی – طی مدت زمان مطالعه مواجه بودند. حتی افرادی که دو تا چهار بار در هفته مغزهای خوراکی مصرف می کردند، کاهش ۱۳ درصدی خطر مرگ را نشان دادند.
مغزهای خوراکی سرشار از چربی غیر اشباع تک پیوندی هستند که به کاهش کلسترول بد (LDL) کمک می کنند. همچنین، مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان های موجود در مغزهای خوراکی ممکن است انعطاف پذیری رگ های خونی را حفظ کنند (شریان های سخت نشانه ای از بیماری قلبی است) و استفاده بدن از انسولین را بهبود ببخشند.
مطالعه ای که با حضور ۲۱ هزار فرد بزرگسال انجام شد، نشان داد، افرادی که بیشترین میزان شکلات را در روز مصرف کرده بودند کاهش ۲۵ درصدی خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی و ۲۳ درصد احتمال کمتر مواجهه با سکته مغزی طی دوره زمانی ۱۱ ساله مطالعه را تجربه کردند. فلاونوئیدهای موجود در شکلات ممکن است عملکرد رگ های خونی را بهبود ببخشند که می تواند فشار خون و لخته شدن خون را کاهش دهد. با این وجود، شکلات از کالری، قند و چربی اشباع بالا برخوردار است. شکلات تلخ از میزان فلاونوئیدهای بیشتر و قند کمتر در مقایسه با شکلات شیری سود می برد و از این رو، گزینه مفیدتری است.
غلات کامل (سبوس دار)
غلات کامل بر خلاف کربوهیدارت های پالایش شده مانند نان سفید و برنج سفید، خطر ابتلا به سرطان، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، چاقی، بیماری عفونی، و مشکلات تنفسی را کاهش می دهند. بررسی ۴۵ مطالعه نشان داد، افرادی که هفت وعده در روز غلات کامل مصرف می کردند، بسیار احتمال کمتری داشت با این قبیل بیماری ها یا مرگ به هر دلیلی طی مدت مطالعه مواجه شوند. حتی مصرف یک یا دو وعده در روز نیز ممکن است سودمند باشد.
هنگامی که موضوع مواد غذایی ضد پیری مطرح می شود، غلات کامل در میان بهترین ها قرار دارند. آنها بسته های مواد مغذی کامل هستند. غلات کامل حاوی آنتی اکسیدان ها، ویتامین های خانواده B، فیبر و پلی فنول ها هستند که این مواد به کاهش خطر بیماری قلبی کمک می کنند.
ماهی
ماهی های چرب از محتوای بالای اسیدهای چرب امگا-۳ سود می برند که ممکن است به محافظت از قلب و مغز کمک کنند. برخی پژوهش ها کاهش چشمگیر ۳۳ درصدی خطر مرگ ناشی از حمله قلبی ناگهانی را در افرادی که دو وعده یا بیشتر در هفته ماهی چرب مصرف می کردند را نشان دادند.
این مواد غذایی می توانند به قیمت کاهش عمر تمام شوند
در صورتی که مواد غذایی زیر بخش قابل توجهی از وعده های غذایی شما را شکل می دهند، ممکن است در معرض خطر ابتلا به بیماری قلبی، سرطان، و انواع دیگری از بیماری های جدی قرار داشته باشید. از آنها پرهیز کنید یا مصرفشان را محدود سازید:
گوشت سوخته
مطالعات نشان داده اند که گوشت گریل شده یا به خوبی پخته شده که لایه ای سوخته روی آن شکل گرفته است، ترکیباتی را ایجاد می کنند که با خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان های روده بزرگ، لوزالمعده، معده، و احتمالا انواع دیگر سرطان پیوند خورده اند.
گوشت های فرآوری شده
اگرچه گوشت قرمز به طور کلی با خطر افزایش یافته ابتلا به سرطان روده بزرگ پیوند خورده است، انواع گوشت های فرآوری شده ممکن است شما را مستعد ابتلا به سرطان های مری، کلیه، معده، و پروستات سازند.
کربوهیدارت های پالایش شده
رژیم های غذایی سرشار از قندهای افزوده شده (آبنبات، برخی از غلات صبحانه، شیرینی، نوشابه های گازدار) و کربوهیدارت هایی که بسیاری از مواد مغذی خود را از دست داده اند، مانند آرد سفید و برنج سفید، ممکن است طول تلومرها را کوتاه سازند و خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، چاقی، بیماری قلبی، و سکته مغزی را به ویژه در افرادی که دارای اضافه وزن هستند، افزایش دهند.
وعده های غذایی آماده
استفاده از محصولات غذایی آماده ممکن است راحت و آسان باشد، اما آنها اغلب سرشار از سدیم هستند که با خطر بیشتر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری قلبی عروقی، و بیماری کلیوی پیوند خورده است.
ارسال در واتساپ ارسال در تلگرام
بازدید: 2956
تبلیغات متنی
خواص میوه ها و گیاهان
مطالب مرتبط
آرشیو ماهیانه
- فروردین ۱۴۰۳
- اسفند ۱۴۰۲
- بهمن ۱۴۰۲
- دی ۱۴۰۲
- آذر ۱۴۰۲
- آبان ۱۴۰۲
- مهر ۱۴۰۲
- شهریور ۱۴۰۲
- مرداد ۱۴۰۲
- تیر ۱۴۰۲
- خرداد ۱۴۰۲
- اردیبهشت ۱۴۰۲
- فروردین ۱۴۰۲
- اسفند ۱۴۰۱
- بهمن ۱۴۰۱
- دی ۱۴۰۱
- آذر ۱۴۰۱
- آبان ۱۴۰۱
- مهر ۱۴۰۱
- شهریور ۱۴۰۱
- مرداد ۱۴۰۱
- تیر ۱۴۰۱
- خرداد ۱۴۰۱
- اردیبهشت ۱۴۰۱
- فروردین ۱۴۰۱
- اسفند ۱۴۰۰
- بهمن ۱۴۰۰
- دی ۱۴۰۰
- آذر ۱۴۰۰
- آبان ۱۴۰۰
- مهر ۱۴۰۰
- شهریور ۱۴۰۰
- مرداد ۱۴۰۰
- تیر ۱۴۰۰
- خرداد ۱۴۰۰
- اردیبهشت ۱۴۰۰
- فروردین ۱۴۰۰
- اسفند ۱۳۹۹
- بهمن ۱۳۹۹
- دی ۱۳۹۹
- آذر ۱۳۹۹
- آبان ۱۳۹۹
- مهر ۱۳۹۹
- شهریور ۱۳۹۹
- مرداد ۱۳۹۹
- تیر ۱۳۹۹
- خرداد ۱۳۹۹
- اردیبهشت ۱۳۹۹
- فروردین ۱۳۹۹
- اسفند ۱۳۹۸
- بهمن ۱۳۹۸
- دی ۱۳۹۸
- آذر ۱۳۹۸
- آبان ۱۳۹۸
- مهر ۱۳۹۸
- شهریور ۱۳۹۸
- مرداد ۱۳۹۸
- تیر ۱۳۹۸
- خرداد ۱۳۹۸
- اردیبهشت ۱۳۹۸
- فروردین ۱۳۹۸
- اسفند ۱۳۹۷
- بهمن ۱۳۹۷
- دی ۱۳۹۷
- آذر ۱۳۹۷
- آبان ۱۳۹۷
- مهر ۱۳۹۷
- شهریور ۱۳۹۷
- مرداد ۱۳۹۷
- تیر ۱۳۹۷
- خرداد ۱۳۹۷
- اردیبهشت ۱۳۹۷
- فروردین ۱۳۹۷
- اسفند ۱۳۹۶
- بهمن ۱۳۹۶
- دی ۱۳۹۶
- آذر ۱۳۹۶
- آبان ۱۳۹۶
- مهر ۱۳۹۶
- شهریور ۱۳۹۶
- مرداد ۱۳۹۶
- تیر ۱۳۹۶
- خرداد ۱۳۹۶
- اردیبهشت ۱۳۹۶
- فروردین ۱۳۹۶
- اسفند ۱۳۹۵
- بهمن ۱۳۹۵
- دی ۱۳۹۵
- آذر ۱۳۹۵
- آبان ۱۳۹۵